Wie zijn wij?

Over AURYN

De naam van een school zegt iets over haar identiteit, dus we vonden het belangrijk om er grondig mee bezig te zijn. Dankbaar hebben we gebruik gemaakt van de (geschonken!) begeleiding van Arjan Verschuur, ervaren procesbegeleider. Een hele dag mochten we op een prachtige plek in de Achterhoek zijn. We hebben op de ‘Hof van Moeder Aarde’ bij een vuurtje gezeten, hebben gestoeid en geanalyseerd, gewikt en gewogen, zijn in stilte gewandeld… en hebben na een aantal nachtjes slapen een keuze gemaakt, die door iedereen gedragen werd: AURYN [uitspraak: Aurien].

We begonnen onze zoektocht met het verzamelen van eigenschappen en kenmerken die we belangrijk vonden voor de nieuwe school. Aansluitend legden we deze op volgorde, met de vraag: welk kenmerk is voorwaarde en daarmee dienend voor andere kenmerken. Zo ontstond langzaam een beeld – fysiek op papier, maar door het delen ook innerlijk in iedereen van ons.
Lees meer

 

Marre Bouwhuis

Mijn naam is Marre Thalita Bouwhuis. Ik ben onderdeel geweest van de oprichting van Auryn in de allereerste beginfase. Na een aantal maanden heb ik besloten om mij terug te trekken uit het initiatief. Ondanks de noodzaak en het verlangen dat ik zie en voel voor ander (vrije school) onderwijs en de gedeelde visie om dit te realiseren bij Auryn kwam ik tot de realisatie dat het voor mij nu niet het juiste moment is. Er zijn andere dingen die ik op dit moment wil doen, waar mijn hart van gaat zingen en waarmee ik het gevoel heb dat ik ook een belangrijk steentje bijdraag aan een wereld zoals ik haar graag zou zien.
Lees meer

 

Marie van Overbeeke

Mijn ouders noemden mij Marie Christine toen ik in 1978 geboren werd in de Eifel, Duitsland. Mijn eerste levensjaren bracht ik door op de schapenboerderij van mijn ouders in de rauwe Eifel. Lieflijk in een korte zomer, hard in de lange donkere winters.

Na de scheiding van mijn ouders verhuisde ik met mijn moeder naar Zuid-Duitsland, aan de Bodensee. Wonende in een Camphill-comunity, bezocht ik de Waldorfschool in Überlingen.

Als puber ging ik weer terug naar mijn vader in de Eifel. Hier werd een sterk beroep gedaan op mijn zelfstandigheid, wat ik dan ook stevig ontwikkelde. Met 17 jaar leerde ik mijn huidige man kennen, die een Demeterboerderij in de Eifel had en waarmee ik 12 jaar later zou trouwen.
Lees meer

 

Saskia Spliet

Ik ben Saskia Spliet. Geboren op 7 oktober 1966. Samen met mijn man Luc wonen we alweer meer dan 25 jaar in Warnsveld. We hebben 3 kinderen. Deze zijn inmiddels 27, 25 en 19 jaar oud. Ik heb op de Vrije Pedagogische Academie te Zeist mijn PABO diploma behaald. Ik heb heel wat jaren gewerkt voor Stichting VSNON te Zutphen. Als peuterjuf, kleuterjuf, invalkracht en onderbouwleerkracht. Vanwege aanhoudende directieperikelingen heb ik vorig jaar zelf ontslag genomen. Dit VLC initiatief kwam op mijn pad en ik was meteen enthousiast. Het is inspirerend en heel fijn om dit samen vorm te geven en om samen in proces te zijn.

 

Marleen de Wit

Ik ben Marleen, geboren in 1999 en een echte Zutphenaar.
Ik ben zelf opgegroeid met de Waldorfpedagogiek en zat vanaf de peuterspeelzaal tot en met de twaalfde klas op de Vrijeschool.
Al op jonge leeftijd ontdekte ik dat ik graag met (jonge) kinderen wilde gaan werken. Tegenwoordig word ik me ook steeds bewuster van mijn omgeving en de manier waarop wij als maatschappij omgaan met de natuur en de (mede)mens. Wat ik zie, motiveert me om het anders te willen doen. Door in het onderwijs te gaan werken, kan ik op kleine schaal dingen veranderen door samen met de kinderen de natuur en wereld te ontdekken. Ik wil kinderen onze wereld met eerbied laten ervaren.
Lees meer