Auryn in de pers

24 jun 2021 – Stentor en Algemeen Dagblad

Door Castor van Dillen

Zutphen kan over twee jaar zomaar een vrije basisschool rijker zijn. Drie pabostudenten en een ervaren rot in het vak hebben de handen ineengeslagen. Niet gek, want de vraag is groot in Zutphen. Voor de twee huidige vrije basisscholen in de stad zijn dikke wachtrijen.

Een eigen school beginnen. Weinigen durven het aan. Maar drie juffen in spe gaan ervoor. Nu studeren Marleen de Wit (22), Marre Bouwhuis (25) en Marie van Overbeeke (42) nog aan de Vrijeschool Pabo in Leiden. Straks staan ze misschien voor de klas in Auryn, hun vrije basisschool die in 2023 van start moet gaan.

Lees verder bij de Stentor of het Algemeen Dagblad

22 jun 2021 – Contact, regionaal weekblad Zutphen/Warnsveld

Door Alize Hillebrink

Plannen voor een derde vrije basisschool in Zutphen

ZUTPHEN – Vrijescholen in Nederland zijn populair. Twee vrije basisscholen in Zutphen hebben zelfs een lange wachtlijst. Vier initiatiefnemers willen in Zutphen een derde school starten. “Authentiek en vanuit de kernwaarden van Rudolf Steiner.” De nieuwe school moet in het schooljaar van 2023 van start gaan.

Drie pabostudenten en een vrijeschoollerares hebben het initiatief genomen tot de oprichting van een zelfstandige Waldorfschool in Zutphen, in Nederland bekend als ‘vrijeschool’. “We willen weer vrijeschoolonderwijs zoals het bedoeld is.”

Lees verder op de website van Contact