Aanmelding nieuwe leerlingen

Mooi dat je overweegt om je kind bij Auryn op school te laten gaan. We hanteren een weloverwogen aannamebeleid, dat doen we omdat wij het belangrijk vinden dat school- en thuissituatie voor een kind op elkaar aansluiten. Tevens menen wij dat voor het vormen van een gezonde, sprankelende (school)gemeenschap verbinding nodig is, tussen leerkracht en kind, maar ook tussen ouders en leerkrachten.

In dit eerste jaar loopt het allemaal een beetje anders

Voordat de school in augustus 2023 begint, beschikken we nog niet over een eigen schoollocatie. Daarom moeten we bij het aanmelden van leerlingen voor dit eerste jaar een beetje improviseren . Zo kunnen we nu bijvoorbeeld nog geen rondleiding geven in onze mooie school of een toekomstige kleuter uitnodigen voor een ontdekkingsreisje in onze gezellige kleuterklas.

De stappen die we samen doorlopen:

 1. Ontmoetingsdag
  Voordat we het eerste gesprek voeren, verwachten wij van de ouders om eerst aan een van de ontmoetingsdagen deel te nemen.
  Je krijgt hierdoor een indruk van onze werkwijze en wat jij en jouw kind bij ons kunnen verwachten, maar ook wat je niet kan verwachten. Deze dag is zonder kinderen.
 2. Kind ontmoeting
  Nadat je een ontmoetingsdag hebt bezocht en je verdere stappen in de aannameprocedure wilt nemen, maken we een afspraak om je kind te leren kennen – maar ook – dat je kind ons leert kennen.
  Graag zouden we jou en je kind uitnodigen om een kijkje te komen nemen in onze kleuterklas, maar die is er nu nog niet. Daarom organiseren we meerdere korte speelmomenten waar dan meerdere kinderen en ouders bijeen komen. Dit schept voor ons allen de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer een eerste indruk van elkaar te krijgen.
 3. Aanmeldgesprek
  Indien je nu echt voor Auryn kiest, maken we een afspraak voor het werkelijke aanname gesprek. Hiervóór ontvang je van ons een formulier waarin we vragen stellen m.b.t. de biografie van je kind en zijn plek in het gezin. Wij verwachten dit formulier één week voor het gesprek retour. Bij voorkeur nemen beide ouders/verzorgers deel aan dit gesprek. Jouw kind is bij dit gesprek niet aanwezig.
  In dit gesprek staat centraal:
  ◦ Kennismaking ouders/leerkracht vanuit wederzijds interesse.
  ◦ Kennismaking met de biografie van het kind
  ◦ Welke vraag heb je aan onze school voor je kind?
  ◦ Verder bespreken we wat wij als school van jou als ouder verwachten.
  Dit betreft niet alleen bepaalde opgaven waar we ouders graag bij betrekken, maar ook gezamenlijke scholing. Hierbij willen wij als leerkracht samen met de ouders aan een stabiele schoolgemeenschap rondom de kinderen bouwen.
 4. Nachtje slapen
  Na dit gesprek nemen wij nog even de tijd om er ‘een nachtje over te slapen’. Uiterlijk drie dagen na het gesprek hoor je of Auryn onderwijs aan jouw kind kan bieden.

Wil je de eerste stap nemen?
Meld je hier aan voor een ontmoetingsdag.