Beste ouders en belangstellenden,

We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en zijn hart en ziel heeft mogen voeden met mooie momenten en nieuwe ervaringen.
Ook de belangstellingsmeting lag enkele weken lekker lui ergens op een vakantiestoel en toonde weinig activiteit. Logisch, wie is in de vakantie bezig met school…?

Niets in deze wereld heeft zoveel macht
als een idee waarvoor de tijd rijp is.
Victor Hugo

 

!!! Tijd voor actie dus !!!

Het wordt menens, want we zijn er nog niet.
We hebben nog 6 weken om de resterende 85 handtekeningen te verzamelen. Om mensen te vinden   die hun belangstelling willen (en kunnen) uitspreken en dit dan ook daadwerkelijk doen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).
 

Waar gaat het om?

In het kort voor diegenen, waarvoor dit de eerste nieuwsbrief is:
Om een nieuwe bekostigde basisschool te kunnen oprichten, vindt er een belangstellingsmeting plaats. De overheid eist (terecht) dat er voldoende belangstelling voor het initiatief is, voordat überhaupt een aanvraag in behandeling wordt genomen.
Alhoewel wijzelf ervan overtuigd zijn, mede door de vele reacties, dat er genoeg belangstelling voor AURYN is, zijn de kaders van de overheid strak. Voor verdere details hierover verwijzen we naar onze website.
 

Wij hebben jullie hulp hard nodig

Wij kunnen dit niet alleen, we zijn afhankelijk van jullie netwerken, jullie overtuigingskracht en jullie enthousiasme. Wij merken steeds weer dat vooral in het persoonlijke gesprek mensen warm kunnen worden en begrijpen waarover het gaat.
De rekensom is eigenlijk vrij simpel: wanneer iedereen die deze nieuwsbrief ontvangt tenminste één iemand kan overtuigen om zijn belangstelling uit te spreken...zijn we ruim over de streep.

Een beetje als bij de vogels van Assepoester, zonder wiens hulp ze nooit een school had kunnen oprichten...eh, een prinses was geworden.
 

Belangstelling uiten schept geen verplichting!

Het moet duidelijk zijn: het uitspreken van je belangstelling schept geen enkele verplichting! Sommigen deinzen er alsnog voor terug omdat de meting via de website van DUO verloopt en je heel officieel je DigiD en BSN moet gebruiken.

Maar ook DUO geeft duidelijk aan dat het niet om een inschrijving gaat, dat er geen verdere verplichting uit voortvloeit en dat je gegevens alleen (!) voor deze belangstellingsmeting gebruikt worden.
 

Doe het voor een ander

Ook wanneer Auryn geen optie voor uw eigen kind is, kunt u toch meehelpen dat Auryn mogelijk wordt. U doet het dan óf voor andere kinderen óf omdat u diversiteit binnen het onderwijs belangrijk vindt.
Help mee dat er een frisse nieuwe basisschool in Zutphen mogelijk wordt!
 

Krachten bundelen

Zeker nadat we van verschillende kanten de vraag kregen:
‘Ik wil jullie helpen! Wat kan ik concreet doen?’
willen we krachten, vaardigheden en ideeën bundelen om in de komende 6 weken de nodige 88 “handtekeningen” te genereren.

Wie staat er nog meer te popelen om actief te worden? Wie wil voor zijn eigen kind of andere kinderen de mogelijkheid op goed Waldorfonderwijs scheppen?

Laat het weten en stuur een mail naar m.vanoverbeeke@vlc-auryn.nl.
Of bel Marie direct op 06 331 396 69
Op korte termijn organiseren we een treffen en bespreken we de acties voor de komenden weken.
 

Hulp bij de digitale belangstelling

Natuurlijk kunt u ons benaderen indien u vragen heeft over deze belangstellingsmeting.
We helpen u graag persoonlijk bij de te zetten stappen voor de digitale belangstellingsmeting.

Marie van Overbeeke:
Mail:  m.vanoverbeeke@vlc-auryn.nl
Tel: 06 331 396 69

Zonder genoeg (officiële) belangstellenden
geen Auryn.

Alleen samen kan het lukken!

 

Copyleft © AURYN
Deel deze mail met uw vrienden en kennissen!
Om uw profiel te wijzigen klik hier
Hier kunt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief