Beste {surname},

Samen zijn we in beweging

Wat wordt ons initiatief warm en gretig ontvangen! Misschien beseffen we nu pas echt, hoe groot de behoefte aan een vernieuwende school op antroposofische grondslag in Zutphen is. We krijgen veel reacties, van ouders, maar ook van enthousiaste leerkrachten.

Soms lijkt het nog een beetje onwerkelijk, dat we datgene, waarmee we maanden “in het onzichtbare” bezig waren, nu daadwerkelijk de wereld inbrengen. Duizend flyers, uitgevlogen over Zutphen, posters prominent in etalages opgehangen, een goed bezochte website en, niet te vergeten, twee mooie krantenartikelen (Contact, Stentor / AD).

Opeens is Auryn zichtbaar en ook onze gezichten… best wel spannend, hoor!

We worden van verschillende kanten spontaan gesteund:
Het antroposofisch consultatiebureau met Loes Klinge bracht ons onder de aandacht, Antrovista zette ons prominent op de agenda en De Morgenster wil in haar volgende nieuwsbrief op ons attenderen. Ook bereiken ons nu al berichten van basisschool-, peuter- en BSO-leerkrachten, die kenbaar maken dat ze interesse hebben in een samenwerking.

Veel dank aan iedereen, die ons op deze manier steunt en daarmee energie geeft.

 

1e informatiebijeenkomst

Op 1 juli hadden we onze eerste informatiebijeenkomst. We genoten een zeer vruchtbare avond met elkaar en we vertelden over onze beweegredenen om Auryn op te richten.  Hoe we straks willen werken met de kinderen, met de ouders en met elkaar. We lieten zien hoe we onze ambitieuze plannen willen waarmaken. Dit is wat aan het einde van de avond klonk:

 "Hier word ik heel gelukkig van. Dit is wat ik echt wil voor mijn kind."

"Ik heb al zoveel scholen bezocht en bekeken, maar dit wat ik hier tegenkom, heb ik nog nergens gezien."

"Vooral de organisatie als vereniging zonder top-down-structuur spreekt me heel erg aan.

"Ik heb grote twijfels of ik mijn kind wel met vertrouwen naar een school kan geven. Maar bij jullie krijg ik het gevoel, dat ik het wel zou kunnen en willen."

 

De belangstellingsmeting

Ook was 1 juli de eerste dag waar ouders hun belangstelling konden uiten via het platform DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Tot 15 oktober dit jaar moet er voor 110 kinderen belangstelling zijn aangemeld om Auryn mogelijk te maken.

De voorwaarden om hieraan deel te nemen zijn strak:
Uw kind moet op 1 november 2021 – 2,3 of 4 jaar oud zijn en wonen in het voedingsgebied. Het “voedingsgebied” vindt u hier op de website van Auryn.

 

Ik kan niet - maar wil wel!?

Er blijken veel mensen serieuze belangstelling te hebben voor Auryn wiens kinderen net te jong (geboren op 02-11-2019...dat is balen!) of te oud zijn, of de woonplaats ligt net buiten het voedingsgebied.

Oplossing: Activeer vrienden of kennissen met kinderen die wel aan de voorwaarden voldoen!

Immerscitaat DUO:
Een ouderverklaring is geen inschrijving bij de nieuwe school. U bent niet verplicht om uw kind daar in te schrijven.

Deze ouders doen het dus voor de andere kinderen.

 

Samen gaat het lukken!

De teller staat op 10, nog 100 te gaan!

Hartelijke groet,
namens het Vrije Leerkrachten College
Marie van Overbeeke

 

Copyleft © AURYN
Deel deze mail met uw vrienden en kennissen
 
Om uw profiel te wijzigen klik hier
Hier kunt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief