Beste ouders en belangstellenden,

Op 25 juni hebben een groot deel van de kinderen hun toekomstige leerkracht ontmoet. Het was een gezellige drukte rondom het Middenhuis en zowel de waterpomp als de overvloed aan watermeloenen zorgden ervoor dat ondanks hoge temperaturen heel wat gespeeld en gekletst werd.

Lea Dasberg wordt Auryn

Inmiddels heeft het bouwoverleg met de gemeente plaats gevonden. Daarbij werd onder meer nog eens duidelijk wat voor een Hercules-opgave het is om het gebouw in de korte tijd, die ons tot eind augustus rest, op te knappen. De aannemer doet zijn best, maar liet ook al doorschemeren dat hij aardig vol zit. Samen zijn we in overleg, welke werkzaamheden werkelijk uitsluitend door zijn team gedaan kunnen worden en waar wij (lees leerkrachten, ouders en andere supporters) de zaak door eigen aanpak kunnen versnellen. Hierover communiceren we apart met de ouders/helpers. Zoals we al in de laatste nieuwsbrief schreven, zullen er mensen nodig zijn met affiniteit rondom verf, hout, stof/naaien, plein/beplanting, eventueel kinderopvang en eventueel verzorging met eten. Heb jij de wens om je steentje bij te dragen in de zomer en heb je dat nog niet kenbaar gemaakt? Laat via de mail van je horen, je hulp is van harte welkom.

Steun door Loes

Dr. Loes KlingeEn nog een cadeau voor ons en voor jullie:
Loes Klinge, antroposofisch (kinder)arts zal volgend schooljaar als schoolarts ons college versterken. Zij zal ons pedagogisch werken ondersteunen en  aanvullen.
Hieronder stelt Loes zich aan jullie voor:
Ik groeide op als nakomertje in Apeldoorn en studeerde geneeskunde in Groningen.
Ik droomde van jongs af aan over werken in Afrika en dat heb ik drie jaar gedaan in een klein ziekenhuis in Zambia en daar werd ook onze eerste dochter geboren.
Terug in Nederland werkte ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en werden de 2-e en 3-e dochter geboren. Toen de oudste de vrije school ging bezoeken kreeg ik de wens om de aanvullende antroposofische opleiding van drie jaar te doen.
Toen ik daarmee klaar was ging ik als jeugdarts op antroposofisch consultatiebureau Margriet werken totdat ik samen met verpleegkundigen een zelfstandig consultatiebureau begon (in Arnhem en Zutphen) en waar ik nog steeds plezierig werk met Marije Hoeksema.
Daarnaast zie ik in mijn consultatieve praktijk mensen van elke leeftijd met gezondheidsvragen. Daaronder zijn veel ouders met vragen over gezondheid en ontwikkeling van hun kinderen.
Ik volgde een aantal aanvullende opleidingen om aan het fysieke lichaam en in de beweging de wetmatigheden goed te leren interpreteren.
Mijn kinderen zijn inmiddels uitgevlogen naar elders, maar zelf woon ik nog met plezier in Zutphen en geniet elk seizoen van de fijne tuin.
Ik zie er naar uit mijn expertise in te kunnen zetten in een samenwerking met het lerarenteam van Auryn.
 

Oproep Ostheimer

Voor de kleuterklassen zijn we op zoek naar Ostheimer figuren. Omdat dit prachtige speelgoed in een kleuterklas onontbeerlijk is, maar vanwege de hoge prijs ons budget overstijgt, doen we bij deze een beroep op jullie. Ligt er al eeuwig een varkentje eenzaam in de la? Zijn de (klein)kinderen aan ander speelgoed toe? Doneer een koe, hond, herder of iets anders aan Auryn! Mail naar administratie@vlc-auryn.nl en laat ons weten wat je kan missen. We kunnen het ook komen ophalen, mits in bereikbare afstand van Zutphen. Opsturen mag natuurlijk ook.

Academie voor ouders

Ook dit jaar heeft de Academie voor ouders weer een mooi programma voor de jaarcursus samengesteld. Van harte aanbevolen, ga naar Academie-voor-ouders.

Verandering nieuwsbrief

De nieuwsbrief in de huidige vorm verschijnt sinds juli 2021, heeft ruim 400 abonnees en bereikt daarmee mensen met een diverse achtergrond (want jullie zijn vast niet allemaal ouders van jonge kinderen). Omdat de inhouden nu steeds specifieker zullen worden, steeds meer toegespitst op het dagelijkse reilen en zeilen van de school, zal de frequentie van de nieuwsbrief afnemen. Voor nu blijft nog alles zoals het is, maar vanaf het begin van het schooljaar laten we met een ‘grote nieuwsbrief’ nog maar enkele keren per jaar van ons horen. Ouders van Auryn krijgen vanaf de start van de school de ‘Auryn pos't als weekbericht.
We danken iedereen die ons met belangstelling gevolgd heeft en vinden het leuk als jullie via de grote nieuwsbrief ook verder met ons verbonden blijven.
 
Met een hartelijke groet,
namens het hele college,

Marie van Overbeeke

 
 
Copyleft © AURYN
Deel deze mail met uw vrienden en kennissen!
Om uw profiel te wijzigen klik hier
Hier kunt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief