Beste ouders en belangstellenden,

We naderen het einde van het schooljaar 2022/23 en daarmee eindigt ook een bepaalde periode voor Auryn. Bijna drie jaar lang hebben we gebouwd aan het (geestelijke) fundament van deze school en nu gaan we een geheel andere fase in. Het is de stap van droogzwemmen naar de sprong in het diepe. Veel is doordacht en voorbereid en sommige dingen kunnen we pas in de praktijk ervaren en eventueel corrigeren. De eerste stap van theorie naar praktijk zetten we wanneer de locatie opgeleverd wordt. De tweede stap wanneer de deuren daadwerkelijk op 21 augustus open gaan en een heleboel kinderen Auryn leerlingen worden.
 

Kleuterleerkrachten

Zoals we al eerder met jullie deelden, beginnen we met twee kleuterklassen.
De ene klas zal Marleen onder haar hoede nemen.
De andere kleuterklas zal gezamenlijk door Vera en Dhruva begeleid worden. Vera is de hoofdverantwoordelijke voor deze kleuterklas en wil er het liefst dan ook vijf dagen per week zijn. Maar omdat zij pas in de loop van het schooljaar richting Zutphen zal verhuizen, is dit gedurende het eerste schooljaar nog niet mogelijk.
Op dit moment is Vera - net als juf Laura - nog op een grote reis door zuidoost Europa.
We zijn blij dat we hierdoor Dhruva gevonden hebben en als 'oude rot in het vak' aan boord konden halen.
Vera is er op maandag, dinsdag en woensdag en Dhruva op donderdag en vrijdag.
Hieronder stellen zij zich aan jullie voor:
 
Vera Waardenburg
In 1991 werd ik in Zutphen geboren en ging daar tot mijn 18e naar de vrije school. Met de ruimte voor creativiteit binnen het onderwijs voelde en voel ik me hier helemaal thuis. Na het afronden van de middelbare school ging ik vrijwilligerswerk doen op een school in Oeganda. Dit maakte me enthousiast. Terug in Nederland verhuisde ik naar de Utrechtse Heuvelrug en volgde de vrijeschoolpabo, toen nog Helicon. In vakanties werkte ik veel op boerderijen, iets wat mij ook enthousiast maakt.
Tijdens een fietsreis in 2017, helemaal alleen naar Portugal, realiseerde ik mij dat het werken met kinderen voor mij de basis is, en het buiten kunnen zijn voor mij een waardevolle werkwijze binnen de pedagogie. Een jaar Warmonderhof om dit meer vorm te geven, volgde.
Tijdens een zoektocht naar een school met ruimte voor buiten, belandde ik in 2019 in Zuid Limburg. (Lees meer over Vera op de website)
 
Dhruva Lanting
Mijn naam is Dhruva, ik ben moeder van vier kinderen waarvan de jongste naar de middelbare school gaat en de oudste haar eigen gezin met drie kinderen heeft.
Geboren en getogen in Groningen en Drenthe heb ik dierbare herinneringen aan het vele buiten spelen, hutten bouwen, struinen en allerlei brouwsels maken van de bladeren, takjes en alle schatten die we vonden.
Na vele verhuizingen, onder andere naar Zeeuws Vlaanderen heb ik op mijn 16e een jaar als uitwisselingsstudent in Amerika gewoond.
Vanuit mijn liefde voor het jonge kind ben ik de opleiding voor kleuterleerkracht gaan volgen aan de pedagogische academie in Middelburg.
(Lees meer over Dhruva op de website)
 
Marleen de Wit
Marleen de Wit als mede initiatiefnemer van Auryn hoeven we op deze plek niet nog eens voor te stellen. Over Marleen kunnen jullie al een tijdje iets op de website lezen.
 

Auryn en de ISK

We hebben een gesprek gehad met de directrice van de ISK. Zoals niet anders verwacht zijn er vanuit wederzijds begrip een aantal heldere afspraken gemaakt, zodat wij als goede buren de paar gezamenlijke maanden zullen hebben:
  • De ISK leerlingen hebben een eigen ingang en eigen toiletten.
  • Er komt een duidelijke, maar vriendelijke scheiding met (lage) kasten en daarop plantenbakken tussen de drie lokalen van de ISK en Auryn,  zodat iedereen zijn plek in de school kent en weet waar hij wel en niet hoeft te zijn.
  • De ISK leerlingen beginnen pas om 9.00 uur met hun lessen, zodat we elkaar aan het begin van de dag niet voor de voeten lopen.
  • Hoewel de ISK leerlingen naar verluidt amper gebruik maken van het schoolplein, zullen we kijken of ook hierover duidelijke afspraken nodig zijn.
 

Werkzaamheden in de zomer

Zoals in vorige nieuwsbrieven genoemd, moet er heel veel gebeuren in de weken van de zomervakantie.
Op 7 juli krijgt de gemeente de beschikking over het gebouw. De gemeente gaat direct aan de slag om de school netjes opgeknapt aan ons te kunnen opleveren. Er moeten nog wat tandwieltjes in elkaar grijpen om het geheel soepel te laten draaien. Gelukkig zit er bij de gemeente een kundige en welwillende ambtenaar, die de verbouwing van onze school coördineert en begeleidt.
Volgende week hebben we een overleg met deze meneer en allen aan de verbouwing deelnemende partijen, om samen naar de volgordelijkheid van werkzaamheden en het stroomlijnen hiervan te kijken. Zodra dit helder is, maken wij van Auryn een plan wat wanneer gedaan kan worden.
We krijgen veel berichten van ouders die de laatste weken van de vakantie voor Auryn gereserveerd hebben. We worden er soms wel heel stil van, dat er zoveel daadkracht bij de ouders leeft!
Hier een kleine vooruitblik, zodat jullie alvast erover na kunnen denken of jullie ook willen helpen:
We hebben verschillende werkzaamheden in de aanbieding en hopen ouders (of ’gewone’ sympathisanten) te vinden die de coördinatie binnen de verschillende werkgebieden op zich willen nemen.
Er zullen mensen nodig zijn rondom verf, hout, stof/naaien, plein/beplanting, eventueel kinderopvang en eventueel verzorging met eten. Maar blijf nog even denken, de echte oproep zal nog volgen.
 
Met een hartelijke groet,
namens het hele college,

Marie van Overbeeke

 
 
Copyleft © AURYN
Deel deze mail met uw vrienden en kennissen!
Om uw profiel te wijzigen klik hier
Hier kunt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief