Beste ouders en belangstellenden,

Op de valreep voor de vakantie nog even wat berichten rondom Auryn.

Symposium

Het symposium wat Auryn voor leerkrachten organiseerde, was een groot succes. Ruim 70 leerkrachten uit heel Nederland, die onderwijs met toekomst willen, waren onze uitnodiging gevolgd en kwamen op 1 april naar Zutphen. Inspirerende lezingen door Philip Bakker, Jacques Meulman, John Hogervorst en Adam Ricketts werden afgewisseld door koffie & thee. De lunch gaf gelegenheid voor de broodnodige uitademing en de uitwisseling van de deelnemers onderling over de staat van het onderwijs en de eigen bevindingen hierover.

We hopen oprecht dat we met het symposium het een of andere zaadje konden planten bij onze collega’s.
 
Foto-1-symposium
Foto-2-symposium
Foto-3-symposium
Foto-4-symposium
 

Viltworkshop

Vier vliegen in een klap?
Verbinding maken met andere ouders, leren vilten, iets bijdragen aan de nieuwe school én iets maken voor je eigen jaartafel?
Meld je dan aan voor de viltworkshop o.l.v. Chloë, toekomstige ouder van Auryn en workshopleidster (https://iliasofiashop.nl/).
Je betaalt € 10,- voor het materiaal. De begeleiding krijg je zomaar erbij. Je hebt de keuze of je een appel, een pompoen, een egel of een paddenstoel wilt vilten. Je maakt dit dan in tweevoud: eentje voor Auryn, eentje voor thuis. :-)
Wanneer: 17 juni 2023 van 11.00 – 16.00 uur
Waar: In ieder geval in Zutphen, locatie afhankelijk van aantal deelnemers
Kosten: € 10,- inclusief koffie en thee
Aanmelden: stuur een mail naar m.dewit@vlc-auryn.nl


PicknickVerbindingspicknick

Vanuit de oudergroep kwam de behoefte naar voren om een activiteit te organiseren, zodat de verbinding met Auryn (weer) stevig gevoeld kan worden. Daar geven we graag gehoor aan, want ook bij ons leeft deze behoefte. Daarom hebben we op 7 mei een verbindingspicknick georganiseerd voor alle gezinnen die zich al met Auryn verbonden hebben. Deze ouders hebben hierover een aparte uitnodigingsmail ontvangen.

 

Toetsstress: documentaire bevestigt onze visie

Onlangs weidde het programma Pointer (KRO/NCRV) een uitzending aan de toetscultuur in het Nederlandse onderwijs.
De documentaire bevestigt onze visie m.b.t. ons toetsbeleid en natuurlijk konden we het niet laten deze uitzending een plekje op de website te geven.
En het leuke is: dit komt niet uit een alternatief of bijzonder onderwijshoekje. In de documentaire doen ‘hele gewone’ basisscholen een boekje open. Over kinderen, die op de basisschool al zoveel stress ervaren, dat mindfulness lessen in het rooster moeten worden opgenomen.
Toetsstress
 
Verder wensen wij iedereen een fijne meivakantie!
Met een hartelijke groet,
namens het gehele team,

Marie van Overbeeke

 
 
Copyleft © AURYN
Deel deze mail met uw vrienden en kennissen!
Om uw profiel te wijzigen klik hier
Hier kunt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief