Beste ouders en belangstellenden,

Net zoals buiten alles weer begint te groeien en te bloeien, zo gaat ook de ene naar de andere knop van Auryn open. Steeds meer zaken beginnen vorm te krijgen, steeds concreter tekent zich het beeld van onze Waldorfschool af.

Het leerkrachtencollege vormt zich verder

Niet alleen voeren we veel aannamegesprekken met ouders maar zitten we inmiddels ook volop in de sollicitatieprocedure voor toekomstige collega's. Sommige sollicitanten hebben we al gesproken, sommigen worden binnenkort uitgenodigd. Aan de hand van de mensen die bij ons aankloppen, belooft het een divers college, rijk gevuld met idealisme, ervaring en kennis te worden. Tot de formatie helemaal rond is, zal het wel nog even duren, maar het is geweldig dat er zoveel collegiaal interesse is in Auryn.

Peiling schooltijden

Enkele weken geleden stelden we jullie de vraag over de begintijden van de school. Daarover is inmiddels duidelijkheid. Er is een aanzienlijke groep mensen die in de problemen komt wanneer we de school een kwartier later zouden laten beginnen. We hebben besloten om de gebruikelijke begintijd van 8:30 te hanteren.
Zo zal bij Auryn na de zomervakantie de bel om 8.25 uur gaan, zodat we keurig om 8.30 uur met de eerste les kunnen beginnen :-).

Peutergroep en BSO

In de nieuwsbrief van november hebben we jullie over de BSO Bolderburen (https://www.bso-bolderburen.nl/) geïnformeerd die bij Auryn de buitenschoolse opvang gaat verzorgen. Ondertussen heeft er nogmaals een gesprek plaats gevonden en is Bolderburen tot onze vreugde bereid om op onze locatie aan de Marga Klompélaan óók een peutergroep te starten.
Dit is echter wel nog afhankelijk van de belangstelling van jullie kant. Twee dagen in de week (waarschijnlijk dinsdag en donderdag) zou er een groep kunnen starten wanneer er minstens zeven aanmeldingen zijn. De tijden worden natuurlijk afgestemd op de schooltijden bij Auryn.

Interesse?

Voor een goede voorbereiding en planning, ook m.b.t. de beschikbare pedagogische medewerkers, is het belangrijk om z.s.m. door te geven als het voor jullie interessant is om van een peutergroep bij Bolderburen (op locatie Auryn) gebruik te maken.
Stuur bij serieus interesse een mail met het onderwerp ‘peutergroep’ aan info@bso-bolderburen.nl
Ook voor de BSO is het belangrijk om op tijd door te geven als je belangstelling hebt voor een plek. Stuur dan een mailtje met onderwerp ‘BSO bij Auryn’ ook naar info@bso-bolderburen.nl.
Voor beide opties geldt, dat we hier onderzoekend instaan. Wij van Auryn willen graag en Bolderburen wil ook graag, maar de realisatie hangt af van verschillende factoren o.a. jullie belangstelling. Het is uitermate belangrijk dat jullie je behoefte hierover kenbaar maken.

Wind in de wilgen

Wilgen wortelend in pottenOok waren we in de laatste winterweken nog druk met het schoolplein. Voornamelijk natuurlijk in theorie (want we kunnen voorlopig nog niets op de locatie doen). Zo zijn we in gesprek met een dame, die al een groot aantal groene speel- en schoolpleinen op een prachtig natuurlijke manier heeft ontworpen. Naast enkele wilde speelpleinen in Zutphen, ook de pleinen van de vrije scholen in Zwolle. Volgende week zullen we met haar het huidige plein onder de loep nemen, onze en haar ideeën bundelen en aansluitendt een eerste ontwerp van haar ontvangen. Daarover in een volgende nieuwsbrief natuurlijk meer. Heel praktisch hebben we recent 40 wilgentenen en één esdoorn in potten gezet. Deze staan nu rustig te wortelen en daarmee is het eerste tastbare begin voor een groen schoolplein voor jullie kinderen gemaakt.
 
Tot de volgende keer!
Met een hartelijke groet,
namens het gehele team,

Marie van Overbeeke

 
 
Copyleft © AURYN
Deel deze mail met uw vrienden en kennissen!
Om uw profiel te wijzigen klik hier
Hier kunt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief