Beste ouders en belangstellenden,

Omdat we van verschillende kanten vragen krijgen over de stand van zaken, even een mini-mini-nieuwsbrief.
Op dinsdag 8 februari hadden we een pittig, eerste gesprek met de onderwijsinspectie. Eigenlijk hadden ze ons initiatief bij binnenkomst al afgekeurd op het punt ‘burgerschapsonderwijs’. Blijkbaar hét hot item in het onderwijs en momenteel blijkbaar onder het politieke vergrootglas gelegd.
"Jullie hele onderwijs ademt burgerschap,
maar jullie hebben het niet aan concrete leerdoelen gekoppeld."
aldus een van de inspecteurs.
Ondanks dit stroeve begin duurde het gesprek uiteindelijk toch 2,5 uur. En aan het einde stond de deur weer op een kier open, want na enig overleg, kregen we de gelegenheid om binnen zes dagen nog een aanvulling in te dienen.
Het dossierNa vier dagen zonder buitenlucht, met stijven ledematen en rode oogjes ging een 34 pagina’s tellende ‘leerlijn burgerschapsonderwijs’ naar de inspectie. Afgezien van de ontvangstbevestiging hebben we hierop niets meer gehoord. Dus ook wij wachten gespannen op een reactie en verwachten deze binnenkort.
Daarom bleef het van onze kant zo stilletjes, we weten het gewoon nog niet…
Direct na het gesprek met de inspectie hebben we met andere, nieuwe schoolinitiatieven contact opgenomen om ervaring uit te wisselen en van elkaar te leren.
Laten we er voor nu in ieder geval allemaal positief van uit gaan dat geen nieuws goed nieuws is, want afkeuren gaat met zekerheid sneller dan goedkeuren...
Met een hartelijke en optimistische groet,
namens Auryn,
Marie van Overbeeke
 
 
 
Copyleft © AURYN
Deel deze mail met uw vrienden en kennissen!
Om uw profiel te wijzigen klik hier
Hier kunt u zich afmelden voor onze nieuwsbrief